Uitleg klassen Concours d’Elegance Opel GT 1968-1973

Klasse 1 Origineel

De Opel GT is optisch en technisch in originele staat. Carrosserie, kleur binnen en buiten, interieur en techniek (motor, versnellingsbak, assen, uitlaat en overige technische onderdelen, etc., velgen en bandenformaat) zijn gelijkend het origineel. Carrosserie-aanbouwdelen van polyester zijn toegestaan wanneer deze gevormd zijn als het origineel en in de originele kleur gespoten zijn. Originele accessoires is toegestaan. 

Klasse 2 Licht gemodificeerd

De carrosserie van de Opel GT mag geen vorm-veranderende aanbouwdelen of ombouwen, zoals bijvoorbeeld spoiler, dorpelverbreders, scoops, dorpellijsten of glasdaken hebben. De techniek, interieur, velgen, banden, uitvoering en kleur zijn vrij. Technische aanpassingen moeten, voor zover nodig, ambtelijk toegelaten zijn. 

Klasse 2 Zwaar gemodificeerd

Toegestaan zijn alle ombouwen. Het voertuig moet niet noodzakelijk als Opel GT in de papieren vermeldt zijn, echter moet aantoonbaar zijn dat de basis van de ombouw een Opel GT van het model gebouwd van 1968-1973 is. Technische aanpassingen moeten, voor zover nodig, ambtelijk toegelaten zijn.